Word vriend(in) van het Moslim Archief

Maandelijks doneren

€5 p/m

Maandelijks doneren

€10 p/m

Maandelijks doneren

€20 p/m

Eenmalig doneren

Kies bedrag

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het Moslim Archief is een culturele ANBI stichting. Dat betekend dat je zowel je eenmalige als periodieke giften volledig kunt aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Op de website van de belastingdienst lees je meer over hoe dit precies werkt.

Tip: Jouw periodieke (maandelijkse) gift is volledig aftrekbaar bij de belasting, als je dit formulier invult en mailt  naar info@moslimarchief.nl.

Het Moslim Archief is volledig onafhankelijk en werkt kostendekkend. Voor onze werkzaamheden zijn wij volledig afhankelijk van vrijwilligers. Daarnaast hebben wij de ambitie om een fysiek archief te realiseren hier in Nederland. Met een doorlopende donatie kan jij hieraan bijdragen.

Klik hier om naar het beheerportaal te gaan. Hier kan je jouw lidmaatschap op- of afschalen en ook opzeggen.

Klik hier om naar het beheerportaal te gaan. Hier kan je jouw donatie bedrag aanpassen.

Dat kan zeker. Klik op één van de drie bedragen en kies in het vervolgscherm onder ‘Lidmaatschap’ bij ‘Aantal’ hoe vaak je het gekozen bedrag wilt doneren. Bijvoorbeeld 2 x €20 = €40 totaal, of 5 x €10 = €50 totaal. 

Ja, je kunt een bedrag naar keuze overmaken naar IBAN-rekening NL43BUNQ2087713510 op naam van Stichting Moslim Archief.

Het Moslim Archief is geen religieus of theologisch instituut en is daarom terughoudend wat betreft het geven van religieuze oordelen of fatwa’s.

We kunnen u wel wijzen op het volgende op basis waarvan u uw eigen conclusie kunt trekken.

De profeet Mohammed (vzmh) zou volgens een bekende overlevering hebben gezegd dat: “Als een persoon sterft, komen al zijn/haar goede daden tot een einde, behalve drie: voortdurende liefdadigheid (Sadaqah Jariyah), nuttige kennis en een rechtvaardige zoon (of dochter) die voor hem/haar bidt.” 

Het Moslim Archief streeft ernaar meer kennis en bewustzijn over de geschiedenis van islam en moslims in Nederland te creëren en is een instituut dat cultureel en religieus erfgoed voor toekomstige generaties bewaart en veiligstelt. Deze kennis van erfgoed is van onschatbare waarde voor deze generatie, maar zal dat waarschijnlijk nog meer zijn voor toekomstige generaties Nederlandse moslims en verder iedereen die waarde hecht aan het volledige verhaal van Nederland. Zonder verleden heb je geen toekomst, luidt het wijze gezegde. Met donaties help je mee aan dit goede doel.