Logo Nederlands Moslim Archief wit 2

Stagiair(e) HBO/WO

Help jij mee ons collectieve geheugen verruimen?

Het Nederlands Moslim Archief (NMA) is een verzamelplek waar je de rijke geschiedenis terugvindt van moslims in en met Nederland. Bij ons vind je een schat aan verhalen, herinneringen en ander erfgoed van diverse Nederlandse moslims. Wij leggen het vast voor jou en voor de volgende generaties. Dit geeft je inzicht in hoe diep de wortels zijn van de Islam en moslims in Nederland.

Het Nederlands Moslim Archief is een historisch archief en cultureel-educatief centrum voor het cultureel en religieus erfgoed van Nederlandse Moslims. In dit oral history project ga je verhalen en herinneringen ophalen bij de oudere generatie Nederlandse moslims door middel van audio/video interviews rondom bepaalde thema’s. Je volgt hiervoor een training. Na het afnemen van de interviews ga je ze in grote lijnen analyseren. Lees meer of bekijk het radio 1 interview
Stagiair(e) HBO WO 1920px

Het Nederlands Moslims Archief (NMA) is per 01-11-2022 op zoek naar een gemotiveerde stagiair (HBO/WO). Ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan direct via bovenstaande knop! Wij reageren binnen 2 weken op je sollicitatie.

Het NMA is onderdeel van Stichting Fahm Instituut, een kennis- en cultuurinstituut met een holistische, inclusieve benadering van de islamitische traditie. 

Je wordt formeel vrijwilliger. Een VOG is verplicht onderdeel van de procedure – de kosten hiervan zijn voor de Stichting. De stichting hecht grote waarde aan transparante informatie, zo ook over wie er betrokken zijn bij de stichting. Stagiairs gaan akkoord met het plaatsen van naam en eventueel foto op de teampagina op de website van de stichting.

Bedankt dat u wilt doneren!

Binnenkort is dit mogelijk