Algemeen bestuurslid

Help jij mee ons collectieve geheugen verruimen?

Het Moslim Archief (MA) zoekt per direct een gemotiveerd algemeen bestuurslid.
Als algemeen bestuurslid ben je lid van het dagelijks bestuur dat verder bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Het is een uitvoerend bestuur dat zich dagelijks, onbezoldigd, inzet voor het vormgeven- en uitvoeren van activiteiten van de stichting.

Het Moslim Archief is een verzamelplek waar je de rijke geschiedenis terugvindt van moslims in en met Nederland. Bij ons vind je een schat aan verhalen, herinneringen en ander erfgoed van diverse Nederlandse moslims. Wij leggen het vast voor jou en voor de volgende generaties. Dit geeft je inzicht in hoe diep de wortels zijn van de Islam en moslims in Nederland.

Parttime, Vrijwilligerswerk. 

Het Moslim Archief gelooft in vormgeven vanuit een gezamenlijke visie, in samenwerking, aanvullen van elkaars kwaliteiten en doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. De meeste bestuursleden vervullen naast hun bestuursfunctie ook andere vrijwillige taken binnen de stichting. Dit gebeurt naar vermogen en in overleg. De vrijwilliger draait eerst 3 maanden mee in de functie, daarna vindt er evaluatie plaats en wordt het bestuurslid na wederzijds akkoord formeel ingeschreven bij de KvK. Een VOG is een verplicht onderdeel van de procedure – de kosten hiervan zijn voor de stichting. De stichting hecht grote waarde aan transparante informatie, zo ook over wie er betrokken zijn. Bestuursleden en vrijwilligers gaan akkoord met het plaatsen van naam en eventueel foto op de teampagina op de website van de stichting.